fbpx

Taal

nl Nederlands
nl Nederlands

Sportkampen van Sportivun

Sportiviteit, Veiligheid en Fun: het zijn de drie kernwaarden van waaruit de naam Sportivun is opgesteld. Tijdens een sportkamp willen we dat iedereen, maar dan ook echt iedereen, de tijd van zijn leven heeft! Om dit te bereiken stellen we strenge eisen aan onze sportkampen.

Goede programma’s

Een goed sportkamp begint natuurlijk met een goed programma. We ontwikkelen onze sportkampen continu en doen dat met de inbreng van experts uit de praktijk, zoals trainers en gymdocenten met tientallen jaren ervaring. Daardoor kunnen we onze activiteiten laten aansluiten op de belevingswereld van vierjarigen, zevenjarigen, twaalfjarigen en zestienjarigen: ieder kind, ongeacht leeftijd of motorisch niveau, wordt maximaal uitgedaagd!

Een belangrijk onderdeel van de programma’s is dat deelnemers voldoende rust krijgen. Het is niet voor niets vakantie! We lassen daarom voldoende pauzemomenten in en wisselen de sportactiviteiten af met leuke spelletjes. Ieder kind krijgt tevens een eigen bidon met naamsticker en de kampbegeleiders zien erop toe dat alle deelnemers voldoende drinken. Tijdens eet- en drinkpauzes hebben we daarnaast een divers aanbod aan gezonde producten (en af en toe een kleine verwennerij). Lust iemand iets niet of zijn er allergieën? Geef dat vooral even aan bij de inschrijving, dan houden we daar rekening mee!

Begeleiders & coördinatoren

Om dit alles op een verantwoorde manier plaats te laten vinden, heb je een goed programma én goede begeleiders nodig. Alle begeleiders van Sportivun zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), hebben een relevante pedagogische achtergrond, affiniteit met sport en kinderen en worden ook intern verder opgeleid om op een verantwoorde manier sportkampen te organiseren.

Ieder sportkamp staat onder de verantwoordelijkheid van een kampcoördinator, die het eerste aanspreekpunt vormt voor ouders. De kampcoördinatoren zijn minimaal hbo-geschoold binnen een relevante sportopleiding, hebben eveneens een geldige VOG en zijn iedere dag binnen het onderwijs, gemeenten of sportverenigingen kinderen aan het stimuleren om nog meer te sporten en bewegen. Zij zijn experts op het gebied van de motorische, cognitieve en sociaalemotionele ontwikkeling van kinderen. Dit zorgt voor een pedagogisch veilig klimaat, waarin ieder kind volledig zichzelf kan zijn.

Wie, wat, waar en wanneer?

Het is belangrijk dat een programma goed aansluit bij wat een deelnemer in het betreffende sportkamp zoekt. We gaan daarom uit van verschillende leeftijdsdrempels en -categorieën:

 • Bobo vakantiedagen – 3 t/m 6 jaar
 • Multi-sport – 4 t/m 12 jaar
  • Hierbij geldt dat de multi-sport dagkampen voor kinderen van 4 t/m 12 jaar toegankelijk zijn.
 • Voetbalkampen – 7 t/m 12 jaar
  • Hierbij geldt dat de voetbal dagkampen voor kinderen van 7 t/m 12 toegankelijk zijn en de voetbalkampen met overnachting van 11 t/m 16 jaar.
 • Atletiekkamppen – 7 t/m 12 jaar
  • Hierbij geldt dat de atletiek dagkampen voor kinderen van 7 t/m 12 toegankelijk zijn.

Voor de tenniskampen hanteren we een iets uitgebreider systeem, dat aansluit bij de in Nederland gebruikte lesmethode:

 • Rood – 4 t/m 8 jaar
 • Rood / Oranje – 6 t/m 10 jaar
 • Groen / Geel – 10 t/m 14 jaar
 • Rood / Oranje / Groen / Geel – 6 t/m 14 jaar
 • Prestatiekamp – 10 t/m 17 jaar

Ook voor onze tenniskampen geldt dat we tenniskampen met overnachting aanbieden voor kinderen vanaf 11 jaar oud.

Mocht je als ouder denken dat je kind ondanks zijn of haar leeftijd beter past in een andere leeftijdscategorie, neem dan vooral contact op met ons. Onze collega’s schatten dan in – mede op basis van de huidige inschrijvingen – wat de beste oplossing is.

De thuisbasis van een sportkamp is altijd een sporthal, van waaruit we in sommige gevallen sportfaciliteiten in de buurt opzoeken. We organiseren sportkampen in alle schoolvakanties, waarbij ze in de regel twee of drie dagen duren. In de zomervakantie organiseren we ook vijfdaagse sportkampen. De sportkampen beginnen om negen uur ’s ochtends en eindigen om vijf uur ’s middags. Voor de Bobo vakantiedagen geldt een iets anders tijdschema: ze vinden plaats van half negen tot drie, behalve op de woensdag, want dan zijn we om twaalf uur ’s middags al klaar. Zo blijven de kleuters in hun schoolritme!

Coronaprotocol

Zolang het nodig is werken we bij Sportivun vanuit een aangescherpt coronaprotocol. Dit betekent onder andere dat we speciale kampbubbels hebben en het sociale contact tot een minimum beperken. Alle benodigde informatie hierover vind je bij onze Veelgestelde Vragen. De belangrijkste boodschap die we hebben, is dat je jouw volledige inschrijfbedrag terugkrijgt indien een sportkamp of -activiteit vanwege de coronamaatregelen niet kan doorgaan.


Sportivun in 2021: Ontdek & Beleef!

In de mei- en zomervakantie van 2021 pakt Sportivun het grootser aan dan ooit. Al onze sportkampen organiseren we volgens het thema Ontdek & Beleef. Kort gezegd draait Ontdek & Beleef om jezelf, je nieuwe kampvriendjes en -vriendinnetjes én een heleboel gave sporten en spellen beter leren kennen. En dat brengen we zowel qua uitstraling, aankleding als met onze programma’s op een bijzondere manier in de praktijk. Benieuwd naar het hele verhaal van Ontdek & Beleef? Klik hier!

0
  0
  Jouw aanbod
  Jouw aanbod is leegGa terug naar het aanbod
  Chat openen
  Hallo,
  Waar kunnen wij je mee helpen?