fbpx

Taal

nl Nederlands
✔️ Sportiviteit ✔️ Veiligheid ✔️ Fun
nl Nederlands

Bunschoten-Spakenburg

Nationaal Bureau Sport Stimulering en de gemeente Bunschoten

NBSS werkt al meerdere jaren intensief samen met de gemeente Bunschoten om het sportbeleid in Bunschoten-Spakenburg invulling te geven. Zo worden er door het jaar heen verschillende sportdagen georganiseerd en vinden er verschillende activiteiten plaats om de sportdeelname van jongeren in de gemeente te vergroten.

Sportdagen

Het kiezen van de juiste sport is essentieel om een gezonde levensstijl te krijgen en te behouden. Nationaal Bureau Sport Stimulering stelt dan ook veel in het werk om kinderen hierbij te helpen. De sportdagen zijn hier een belangrijk onderdeel van. Tijdens de sportdagen, die plaatsvinden in Sportcentrum Agilitas, geven verschillende sportverenigingen uit de omgeving Bunschoten-Spakenburg clinics. Op deze manier leer je allerlei sporten kennen én je maakt meteen kennis met de bijbehorende vereniging. Zo krijg je een beter beeld welke sport bij jou past, ben je lekker actief bezig en heb je een hele toffe dag!

Sportclubje

Het Sportclubje is bedoeld als een kleinschalige sportactiviteit voor kwetsbare kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar die iets meer begeleiding nodig hebben dan een reguliere sportvereniging kan bieden. Het doel van het Sportclubje is enerzijds een sociale activiteit bieden, waar kinderen leren sporten in een groepje met anderen en om leren gaan met succes en verlies. Anderzijds heeft het Sportclubje tot doel om, indien mogelijk en gewenst, toe te leiden naar reguliere sportverenigingen.

Op maandagmiddag zijn wij met het Sportclubje in de sporthal van het Oostwende college, de les start om 16:30 en is afgelopen om 17:15. Op woensdagmiddag sporten wij van 15:30 uur tot 16:15 uur in sporthal De Kuil. Met uitzondering van de schoolvakanties. Er zijn gemiddeld 8 kinderen aanwezig, onder begeleiding van de Buurtsportcoach en een stagiaire.

Dag
Maandag
Woensdag
Tijd
16:30 – 17:15
15:30 – 16:15
Waar
Oostwende college
Sporthal de Kuil

Sportinstuif

Het gehele schooljaar zijn we elke donderdagmiddag van 15:30-16:30 op het Aral-veldje aan de Brahmslaan te vinden. Met een tas vol sport- en spelmateriaal maken we er elke week een gaaf sportuurtje van. Van voetbal tot slagbal en van tikkertje tot basketbal! En het kost je helemaal niets!

Motorisch Remedial Teaching (MRT)

Met ingang van het nieuwe schooljaar zijn de MRT-lessen weer gestart. Deze lessen worden gegeven door “meester” Sjohn van Gulik, samen met een stagiair, in Sporthal de Kuil. Deze lessen zijn bedoeld voor kinderen die behoefte hebben aan extra gymlessen zodat zij motorisch een stap kunnen maken. Deze lessen worden iedere woensdag van 14:30-15:15 gegeven, met uitzondering van de schoolvakanties. Bent u van mening dat uw zoon/dochter ook extra lessen kan gebruiken, om zo motorisch te groeien? Stuur dan gerust een mail naar bunschoten@nbss.nl of meld u aan via onderstaand formulier.


Contactformulier Bunschoten-Spakenburg
0
  0
  Jouw aanbod
  Jouw aanbod is leegGa terug naar het aanbod
  Chat openen
  Hallo,
  Waar kunnen wij je mee helpen?